De 3 beste tips om inbraak te voorkomen

Het is zover: vakantie! Weer heerlijk naar die chalet in de Ardennen of een week naar de zon. Veel om naar uit te kijken: lekker eten en drinken in tof gezelschap en gewoon gezellig genieten. Maar om volop te kunnen genieten, moet je gerust zijn over je woning. Want die blijft onbewaakt achter. Helaas ideaal voor inbrekers. Daarom geven we je graag 3 tips om inbraak te voorkomen.

  1. Sluit alles goed en laat wat licht branden

Laat je deuren geen gemakkelijk doelwit zijn voor inbrekers. Trek je deur niet zomaar achter je dicht, maar draai hem nog eens extra op slot.

  • Kijk garagepoorten en tuinpoorten even na.
  • Zorg ervoor dat alle ramen van je woning gesloten zijn voor je vertrekt.
  • Als je rolluiken hebt, doe die dan een stukje naar beneden.
  • Heb je gordijnen? Sluit die dan een beetje. Zo zorg je voor weinig inkijk in je woning.

Ben je al een paar uur van huis, maar begin je plots toch te twijfelen of je dat ene raampje niet vergeten bent? Vraag dan best even aan je buren of zij dat voor je willen controleren. Dan ben je gerust.
Heb je een smart hub? Nog beter! Dan check je het gewoon even zelf via de app en hoef je je buren niet onnodig lastig te vallen. Laat ook wat licht branden, zo lijkt het alsof er iemand thuis is. Door een tijdschakelaar op je lichten te plaatsen, kan je af en toe een lamp laten aanspringen wanneer je weg bent.
Ook is het nuttig om buiten lampen met een bewegingssensor te plaatsen. Ze springen aan als er iemand in de buurt komt. Handig, want door de omschakeling naar het winteruur wordt het nu toch wel heel snel donker. En een licht dat buiten plots aanspringt, schrikt natuurlijk af.
Heb je een smart hub? Ook in dit geval veel beter. Dan kan je je lampen niet alleen op regelmatige tijdstippen laten aanspringen, maar kan je ze ook live met de app aan- of uitschakelen.

  1. Let op met sociale media

Let op met foto’s die je op sociale media plaatst.
Plaats je foto’s van je vakantie pas online als je terug bent. En check zeker niet in op je vakantiebestemming. Inbrekers kijken vaak op je sociale media om er écht zeker van te zijn dat je op vakantie bent.

  1. Installeer een inbraakalarm

Als je een slimme woning met een inbraakalarm hebt, ben je meteen op de hoogte wanneer iemand probeert in te breken. Zo kan je direct ingrijpen en de politie verwittigen. De beste systemen hebben trouwens ook een goede camerafunctie, waardoor je de inbreker ook op beeld hebt. Dat is nuttig voor het geval de dader toch al gevlucht is. Investeren in een slimme woning is het waard.

Nog niet helemaal gerust?

Pas je deze tips toe, maar ben je nog niet helemaal gerust? Vraag dan professionele ondersteuning aan Sentesia.
We bieden je een app aan waarmee jij je huis in de gaten kan houden als je weg bent: je checkt eenvoudig of alles ok is, waardoor je volop kan genieten van je vakantie. Je ontvangt bovendien direct een notificatie op je telefoon als er iets gebeurt. Zo waarschuwen we je meteen als je inbraak- of brandalarm afgaat en krijg je een screenshot als iemand je huis binnengaat.
Je ziet, bij Sentesia gaan we voor een totale gemoedsrust. 

Inbraak voorkomenSentesia red-pakketVakantie

Populaire berichten

  1. Slim huis